Pufanox® - unikt for Eskio-3

Vores fiskeolier indeholder Pufanox® for at sikre en mere stabil olie over tid. Det er nødvendigt at tilføjre antioxidanter itl omega-3 for at forhindre den naturlige harskning, der sker, når det kommer i kontakt med ilt.

Fiskeolien fra Eskio-3 er unik, da den indeholder det patenterede Pufanox®, som beskytter og bidrager til en mere stabil olie over tid. Takket være den banebrydende udvikling af Pufanox® blev Eskio-3 den foretrukne fiskeolie i kliniske undersøgelser af fiskeolie verden over. 

Et udvalg af studier med Eskio-3:

  • Stability is determind as change in peroxide value after exposure of the oil to air
    (Saldeen et al 1999)
  • Correlation between in vitro stability an vivo effect
    (Jokela at el 1998, Saldeen et al 1999)
  • Stable fish oil has more benificial effects than unstable
    (Haglund et al 1990, 1991, 1992, Jokela et al 1998, Saldeen et al 1999)

Antioxidanter

Antioxidanter er kemiske forbindelser, der modvirker oxidation. Oxidation er en kemisk reaktion, der kan producere frie radikaler, som igen fører til kædereaktioner, der kan beskadige organismers celler.

Vi udfører og har udført mange test vedrørende oxidation på vores fiskeolie, både gennem stabilitetstest i realtid og i batches på produktionstidspunktet.

Hvordan det hele begyndte…

I begyndelsen af 1990’erne undersøgte prof. Tom Saldeen ved Uppsala Universit fordelene ved omega-3. Han opdagede, at forskellige fiskeolier
varierede i effektivitet og var ustabile på grund af oxidation., som opstod, fordi de naturlige antioxidanter i frisk fisk forsvandt i produktionsprocessen.

Det var derfor nødvendigt at få styr på oxidationen for at stabilisere fiskeolien og dermed effekten. Løsningen blev en ”genskabelse” af antioxidanterne,
som herefter blev tilsat fiskeolien. Resultatet hedder Pufanox®: en kraftfuld blanding af tocopheroler og C-vitamin.

Takket være den banebrydende udvikling af Pufanox® blev Eskio-3 den fiskeolie, der blev valgt til kliniske forsøg med fiskeolie på verdensplan.